Søk

Om oss


Sør-Tromsøya skolekorps ble stiftet i 1960 og består av musikanter og drillere.

Korpset har cirka 70 medlemmer. De fleste av medlemmene våre går på Fagereng skole og Bjerkaker skole. Vi har også noen voksne som spiller i korpset, blant annet flere familier der både foreldre og barn spiller sammen.

Korpset eies og drives av foresatte til musikanter og drillere i korpset, i samarbeid med dirigent og instruktører. Dirigent er Rolf Joar Figenschau.

Korpset spiller mye forskjellig musikk, fra marsjer på 17. mai, til pop, rock og julemusikk.  Sør-Tromsøya skolekorps har flere ganger vunnet Nord-Norsk Mesterskap for generasjonskorps med flotte karakterer fra dommerne.

Drilltroppen er en viktig del av korpset. De driller sammen med musikerne både i 17. mai-toget og på konsert-scenen. Drillerne har også deltatt med gode resultater på Nord-Norsk Mesterskap, Norgesmesterskap og Europa-mesterskap. Drillerne får jobbe både med solonummer og troppsnummer, og ofte sammen med andre drillere fra Nordland og Troms. Vi har tre flinke drillinstruktører: Lea Stang Anfinsen-Rydin, Ingrid Li og Liss Marlén Jenssen. De har ansvaret for hver sin tropp.

Korpset deltar på konserter og stevner og ca. hvert 4. år er det utenlandstur eller en lengre reise. I 2015 dro hele korpset en hel uke til Scarborough i England, og våren 2017 deltok vi på korpsfestival ved Gardasjøen i Italia. Og i  2022 deltok vi på Nordsø-festivalen i Blokhus i Danmark. 

Sør-Tromsøya skolekorps samarbeider med Tromsø Kulturskole om aspirantopplæring. Alle får tilbud om individuell undervisning. Aspirantopplæring varer i 2 år, først ett år som aspirant og så ett år som junior. I denne tiden får musikantene være med i aspirant- og juniorkorps under kyndig ledelse av Cathrine Figenschau, Nora Figenschau, Jenny Johansen og Krister Wollen. Fellesøvinger er mandager på Bjerkaker skole, 18.00-19.00 for aspiranter og juniorer, samt 18.00-20.00 for hovedkorpset.

Velkommen som nytt medlem i Sør-Tromsøya skolekorps!
Driftes av Styreportalen AS